זוחלת שש, נעמדת אך לא יושבת לא יושבת

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

15/12/2009 | 00:33 | מאת: חגית

ביתי, בת 8.5 חודשים. על המסלול המהיר :-), זוחלת שש כבר כחודש וחצי כולל טיפוסים, זחלה גחון בגיל שישה חודשים, כבר אז החלה להעמד. היום נעמדת ומתכופפת לשני הצדדים להרים צעצועים, היא מנסה ללכת לאורך הספה, נגיד, אך מאוד לא יציבה. לא יושבת, לא מנסה להתיישב. היתה תקופה שהיתה מתיישבת W. היום אני כמעט לא רואה אותה עושה את זה. היא מעדיפה להיות בתנועה. אם מושיבים אותה (משתדלת שלא), היא לא יציבה ובורחת חזרה לזחילה. לא אוהבת לשכב על הגב, תמיד מתהפכת, וזה אתגר לחתל אותה, יש לה נטייה לקשת את הגב אחורה. מקרה קלאסי של קוצים בטוסיק? או פתח לדאגה?

17/12/2009 | 14:10 | מאת: אודליה קירשנבאום

חגית שלום. מהאופן בו את מתארת את התנועה של ביתך נראה שאת מתבוננת וחושבת ואני מברכת מאוד על השאלה. ראשית, אני לא רואה מקום לדאגה אלא להמשך התבוננות ועשייה. אני מבינה שביתך עומדת בתמיכה של חפצים ומתנועעת ממצב זה די בחופשיות. האם היא יודעת לרדת חזרה לרצפה ממצב זה? איך היא עושה זאת? הרבה ילדים מתיישבים אחרי שלמדו להסתובב סביב חפצים, אך לפני שלב ההליכה העצמאית, אין עם זה כל בעיה. אשמח אם תעני על השאלות ששאלתי כך אוכל לנסות לכוון ולעזור יותר. בברכה, אודליה.

21/12/2009 | 14:03 | מאת: חגית

בהתחלה של העמידה היא לא ידעה מה לעשות עם עצמה, אבל כבר כשבועיים היא מתכופפת, תחילה ברגליים ישרות, "רואה" שקשה לה להגיע ואז מכופפת ברכיים ונוגעת ברצפה ביד אחת. מפוזיציה כזו כבר אין לה בעיה לזחול. פעילויות של "שתי ידיים" היא מעדיפה לעשות על הבטן, אבל בד"כ היא על שש, משתמשת ביד אחת ונשענת על השניה (אין העדפה מיוחדת לצד). מבחינת העמידה, אפילו שהיא מצליחה להתקדם מעט סביב חפצים, עושה רושם שהיא עוד רחוקה מאוד מעמידה עצמאית, היא מתקשה לשמור על שיווי משקל ומתנדנדת מאוד גם תוך כדי השענות, כאילו כפות הרגליים שלה קטנות מידי (זו תחושה שלי יותר ממציאות, אבל עושה רושם שאי היציבות מגיע משם). רק כדי לסבר את האוזן, אחיה הגדול התפתח לאט יותר מוטורית, כך שאני לא בטוחה למה לצפות ממנה בגיל הזה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות