עיכוב בהליכה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

13/12/2009 | 22:58 | מאת: ליאור

שמי ליאור ואני מטפל חדש בשיטת CHILDSPACE, נתקלתי לאחרונה בילד בן שנה ותשעה חודשים אשר לא מצליח ללכת משום שכפות רגליו פונות החוצה עד זוית של כמעט 180 מעלות...כיצד ניתן לשפר את היציבה שלו ולשנות את זוית כפות רגליו, כך שיוכל סוף סוף להתחיל לצעוד?

14/12/2009 | 23:15 | מאת: אודליה קירשנבאום

ליאור שלום. תודה על השאלה שיכולה לעורר דיון ולמידה הדדית. כפי שאולי כבר למדת גם בקורס בשיטת שלהב, הדברים לא תמיד נמצאים רק באותו מקום בו רואים אותם באופן הגלוי ביותר. נכון יהיה לבדוק את אפשרויות התנועה של כפות הרגליים ודרך הקיים להציע אפשרויות נוספות. יחד עם זה כדאי לשים לב לתנועתיות של מפרקי הירכיים - סביר מאוד שהבעיה מתחילה ממפרקי הירכיים. נסה להתבונן בתנועתיות של התינוק, מה מאפיין אותה, מה נראה לך תקין ומה פחות תקין. איך אפשר להציע משהו חדש המקדם לקראת השלב ההתפתחותי הבא. אם אחרי התבוננות מתעוררות בך שאלות נוספות אתה מוזמן לחלוק איתנו ולהמשיך את הדיון. בהצלחה. אודליה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות