האכלה בגיל שנה +

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

09/11/2009 | 10:13 | מאת: שי

שלום. ביתי בת שנה וחודשיים. אני נותנת לה לאכול כמעט הכל יחד איתנו. לרוב זה ממש בסדר חוץ ממקרים בודדים בהם היא נחנקת קצת. מכיוון שאנחנו כל הזמן משגיחים עליה כאשר היא אוכלת אז הכל עובר טוב. הבעיה היא עם אמא שלי שטוענת שזה לא בסדר שאני נותנת לה אוכל מוצק. היא אומרת שזה מסוכן. בסופ"ש האחרון כשביקרנו את הורי אמא שלי ריסקה לביתי מלפפון. הילדה מאוד אוהבת מלפפון אבל היא לא הסכימה אפילו לנסות את הרסק... אשמח לשמוע דעתכן בנושא.

שלום שי ותודה על השאלה, בדרך כלל תינוקות בגיל של הבת שלכם כבר מקבלים שפע של טעמים ומזונות מההורים או מהמטפלים בהם לטעימה. כפי שכתבת - כשאתם אוכלים ואתם משגיחים אז הכל תקין, גם אם לעיתים יש התנסויות מתאגרות של מנגנון הבליעה של הילדה. סבתא - דואגת ואוהבת, שאולי לא נמצאת בכל זמני הארוחות עם הנכדה לוקחת מקדם זהירות גבוה. אפשר להבין. הילדה בדרכה המיוחדת מסבירה לסבתא ש"רסק מלפפונים" זה ממש אבל ממש לא טעים לה. אולי לנסות להציע לסבתא לגרר את המלפפון במקום לרסק אותו?

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות