בקשר להאכלה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

11/10/2009 | 19:28 | מאת: אמא של בת 5 חודשים

שלום לכם, הקטנה שלי מתוקה, יונקת מלא. בת כמעט 5 חודשים. בעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה. רציתי לשאול אתכם בקשר להאכלת מוצקים כי בטיפת חלב אמרו לי להתחיל כבר ב0 4 חודשים - מה שלא עשיתי בילדים הקודמים - אז הנחו אותי להתחיל מוצקים בגיל חצי שנה. תודה

12/10/2009 | 22:13 | מאת: אודליה

שלום לך. החזרה לעבודה עם ההתרגשות והקושי דורשת היערכות גם מבחינת התזונה של ביתך. אצל רוב התינוקות עד גיל 8 חודשים ואפילו קצת יותר, רוב התזונה מבוססת על הנקה או תמ"ל. ההמלצה להתחיל במזון מוצק בגיל 4 חודשים היא במסגרת "טעימות" מזון כדי שהתינוק יתחיל להכיר את המרקמים החדשים במזון. התנסות זו חשובה לא רק מבחינה תזונתית אלא גם להתפתחות התנועתיות של הפה והלשון, מה שחשוב גם ליכולת הדיבור המתפתחת. בהדרגה כמויות המזון המוצק שהתינוק מסוגל לאכול גדלות. לכן בשלב הראשון כדאי שביתך תוכל לקבל מזון בבקבוק, ובהדרגה להוסיף את המזון המוצק עד שיוכל לשמש כארוחה ממש. מאחלת לך חזרה נעימה לעבודה והסתגלות קלה לשתיכן. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות