בלרינה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

27/06/2009 | 10:54 | מאת: אמא

שלום. ביתי בת 11 חודשים, זוחלת, מתישבת, מקשקשת, פשוט מקסימה. לפני כחודש התחילה להעמד כאשר היא אוחזת בחפצים. העניין הוא שהיא עומדת על האצבעות, והעקבים שלה באוויר. המתנתי חודש בציפייה שזה ישתנה והיא תתחיל לדרוך על כל כף הרגל. האם זה תואם את השלב ההתפתחותי בו היא נמצאת? או שכדאי לעשות משהו כדי לעזור לה להמשיך להתקדם? אשמח לקבל תשובה

שלום ל"אמא של בלרינה" :-) אכן, פעמים רבות אנו נתקלים בפעוטות שמתחילים לעמוד ו-נעמדים על כריות הרגל. ו-נכון שאת ממתינה להורדת העקבים - זה אכן לוקח זמן. מה עושים? מגע. אצלינו =(מדריכי שיטת שלהב) קוראים לזה העלאת המודעות לכל כף הרגל, במצבים שונים. כשהיא עומדת, את יכולה לתמוך בכף הרגל שלה מלמטה ולראות אם היא נענית ל"רצפה" שאת מספקת לה. את יכולה גם לתת תנועה מרמזת שתציע להוריד את העקבים. דבר נוסף - כשהיא שוכבת על הגב - ניתן לגעת היטב בכל כף הרגל ובמיוחד בעקב על על גבולותיו. בהצלחה. אשמח לשמוע עדכונים ממך. אילה טייכמן

29/06/2009 | 21:21 | מאת: אמא

תודה לך אילה. כבר יש התקדמות,עדיין על הבהונות... התחילה ללכת סביב השולחן. אעדכן בהמשך.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות