זרימת חלב מפה התינוק במהלך האכלה מבקבוק

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

19/06/2009 | 11:18 | מאת: לירז

שלום רב, בני בן 5 שבועות והוא יונק מזה שבוע באופן מלא מבקבוק תמ"ל (לפני כן ינק וקיבל מעט השלמות מבקבוק). במהלך כל האכלה הוא מוציא משני צידי פיו זרמי חלב בלתי פוסקים ולאור זאת, בולע כמות גדולה של אויר שיוצרת אצלו כאבי בטן עזים. בנוסף לכך, הוא פולט לפחות פעם אחת בכל האכלה כמות של חלב . האם יש לכן/ם פתרון שבאמצעותו אצמצם את כמות החלב שהוא מוציא מפיו במהלך האכלה וכן את הפליטות? בתודה מראש לירז

לירז שלום, על פי מה שכתבת, אני נוטה לחשוב מספר דברים: 1. אולי החור של פטמת הבקבוק גדול מידי ולכן הזרמים, וכמות האיור הגדולה- האם פטמת הבקבוק מותאמת לגילו הרך? 2. אולי התנוחה בה את מחזיקה אותו בזמן ההאכלה "שטוחה מידי" גם אז יש סיכוי שנכנס יותר חלב מאפשרות השליטה של היניקה - נסי לבדוק אם יש אפשרות להחזיקו בתנוחה יותר מעורסלת - זה כדאי לעשות בעזרת איש מקצוע = אחות טיפת חלב, יועצת הנקה, מורה לשיטת שלהב. 3. אחרון חביב - בקשר לזרמי החלב משני צידי פיו - אני ממליצה להעזר ביועצת הנקה - לעיתים יש צורך בפטמות הנקה מיוחדות כגול "הברמן" ועוד - בהצלחה ואשמח לשמוע עדכונים. אילה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות