התפתחות בת 10 חוד'

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

17/06/2009 | 22:12 | מאת: ענבל קמחי

היי , רציתי לקבל את עצתך וחוות דעתך בנוגע לבתי. בת 10 חוד' ,אקדים ואומר כי בחודשים הראשונים לחייה לא הקפדנו להשכיבה על הבטן בכלל. בעצם כל התקדמותה מעט איטית (התהפכה מבטן לגב בגיל 5.5 חוד' ואילו מגב לבטן 6.5 חוד' , החלה לשחק בניחוחות על הבטן רק בגיל כ6 חוד' ,זחילה אחורה וסיבוב ציר מגיל 7 חוד'. כיום מתהפכת בחופשיות לשני הכיוונים ומשחקת יפה על הגב, בטן ושני צידי הגוף . זוחלת על הגחון וסביב עצמה- סיבוב ציר ומגיעה לאן שרוצה , מעמידה את עצמה לעמידת 6 ומתנדנדת אחורה וקדימה,מושיטה ידיים ומעבירה משקל על הבטן.אציין כי בעבר הייתה עולה יותר על שש וכעת מעט פחות , אך עדיין עושה זאת. אני מודאגת מאוד מכיוון שעדיין אינה זוחלת , האם התפתחותה תקינה ? או שעליי לפנות לעזרה מקצועית? אנא את עזרתך.תודה רבה

שלום ענבל, תודה על השאלה שלך. מהדברים שאת כותבת לי - אני מבינה שהילדה ממצה את זחילת הגחון באופן מאוד יסודי. זחילת גחון משלבת את כל האלמנטים הדרושים להמשך התפתחות תקין. כתבת שהיא עולה על 6 ומתנדנדת. אחת ההכנות של הקטנים לזחילה קדימה על 6 היא ההתנדנדות הזו, העברת המשקל ומשחק בשדה כוח הכובד. על פניו - מהדברים שכתבת עולה שהילדה מתקדמת על פי מה שמתאים לה, בהתאם לנתונים. זחילה על גחון בהחלט נחשבת זחילה! האם יש לך אפשרות לתת לה להתנסות בזחילה על מדרגות? האם יש לך אפשרות לפזר כריות ולאפשר לה לזחול עליהן? זה אמור לעודד אותה להתרומם עוד על 6 ולזחול. אשמח אם תעדכני אותנו בהתקדמות. :-)

19/06/2009 | 19:53 | מאת: ענבל קמחי

היי איילה קודם כל תודה... אני לוקחת אותה כשלוש פעמים בשבוע להפעלות בג'מבורי לקטנטנים (במתנ"ס השכונתי) וכאשר אני שמה אותה על המדרגות היא מיד עולה על שש ומתנדנדת . השבוע הנחתי אותה על שיפוע ושמתי מלמעלה חפץ שרצתה והיא זחלה על גחונה עד שהגיעה אליו( אזכיר בשיפוע כלפי מעלה)

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות