ישיבת W

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

13/06/2009 | 21:51 | מאת: נטע

בתי בת שנה וחודשיים, זוחלת מגיל חצי שנה ועומדת. היא אינה הולכת עדיין. היא יושבת בדרך כלל בישיבת W או עם רגליים ישרות אך ברוטציה פנימה. אני גרה בארה"ב ורציתי לדעת אם יש תרגילים שאני יכולה לעשות איתה, או שזה בסדר להשאיר אותה כך. ואם יש תרגילים אני יכולה לעשות כדי לשפר את העמידה שלה או לקדם את ההליכה. החשש שלי שהיא תסגל לעצמה רוטציה פנימית בירך כברירת מחדל. תודה.

14/06/2009 | 08:42 | מאת: אודליה קירשנבאום

נטע שלום. תודה שפנית לפורום שלנו עם שאלתך. ישיבת W היא בעיני ישיבה לכל דבר. אני יודעת שיש שפחות אוהבים ישיבה זו, אך מניסיוני האישי והמקצועי ישיבה זו כשלעצמה אינה מהווה כל בעיה. בני השני היה יושב כך, התחיל ללכת בגיל שנה ושלושה חודשים, והיום בגיל 6 הוא ילד מקסים עם יכולות מוטוריות יפות מאוד לגילו. את מציינת כי ביתך כבר עומדת... האם היא עומדת בתמיכה של רהיט, יד, או ללא תמיכה? האם היא הולכת סביב חפצים או בעזרת חפצים או יד? האם בתנועות שלה, מלבד הישיבה, את מבחינה בפרטים שמושכים את תשומת ליבך? אשמח אם תספרי לי עוד ונוכל להמשיך את ה"שיחה". בברכה, אודליה.

14/06/2009 | 17:11 | מאת: נטע

אודליה, תודה על התשובה המהירה. בתי עומדת בתמיכה ובזמן האחרון גם לבד, אך לא הרבה. נראה לי שמנח כפות הרגליים שלה בעמידה עדיין לא יציב, היא גם עומדת בפיסוק. היא לא הולכת בכלל, יורדת וזוחלת כדי להגיע לכל מקום. לדעתי יש לה גמישות יתר. מגיל צעיר הפיסוק שלה רחב, בזחילה הברכיים נוטות לקו האמצע יותר מאשר כפות הרגליים. היה לה קשה להתהפך כשהיתה קטנה, התהפכה בגיל 5 חודשים ועד היום היא מתאמצת כדי להתהפך. אין לה בעיות מוטוריות והיא מאוד תקשורתית. תודה רבה, נטע.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות