נתפס לי הגב

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

30/03/2009 | 18:30 | מאת: עושה פנלים

שלום. היום תוך כדי ניקוי הפנלים כחלק מהנקיונות לפסח נתפס לי הגב. לא יכולתי להתרומם. ממש צעקתי מכאבים. זחלתי למיטה ובקושי טיפסתי עליה. ואחרכך קצת נחתי. והצלחתי לקום - אבל כואב לי הגב נורא. מה עושים? מה את ממליצה?

01/04/2009 | 21:03 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום לך. אני מבינה שנקיונות הפסח חשובים לך מאוד, יחד עם זה חשוב לשמור על פרופורציות ולהקשיב לקריאותיו של גופך. לצערי קסמים שירימו אותך חזרה לעבודה בקלילות אין לי. שיעור אישי אצל מורה לפלדנקרייז, בהחלט יכול לעזור אך אני לא משוכנעת שזה דבר שאת יכולה למצוא לו את הזמן בימים טרופים אלו שלפני החג. במידה ואכן זה כך - נסי מידי פעם לקחת הפסקה מפעילות ל 15 דקות לפחות, ופשוט לשכב ולהקשיב לגופך. לשים לב איך גופך מונח במנוחה, באיזה חלקים בגוף התחושה היא נוחה וקל לך למצוא מנוחה ובאיזה חלקים היית רוצה שהתחושה תהיה נוחה יותר. נסי להרפות את גופך כמה שאת יכולה כדי לאפשר מנוחה. אחרי כמה דקות של הקשבה כזו לגופך ייתכן שתרגישי שאת רוצה לנוע בתנועות קלות שתבחרי ע"פ התחושה שלך, אולי תרצי להתמתח בעדינות. תקפידי לעשות כל תנועה שתבחרי בדרך שנעימה ונוחה לך ואינה מביאה לכאב. מקווה שתעברי תקופה זו בשלום ואחרי החג במידה ותצטרכי נשמח לעזור לך למצוא מורה באיזור מגורייך שיעזור לך בשיעורים אישיים או קבוצתיים בהתאם לצורך שלך. חג אביב שמח.אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות