שאלה די חשובה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

15/02/2009 | 15:01 | מאת: מירי

רציתי לדעת מה דעתך על משחק ההתפתחות של התינוקות שנקרא אוניברסיטה, האם את ממליצה עליו?

16/02/2009 | 10:02 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום מירי. "אוניברסיטה" זהו השם המקובל למשטח פעילות לתינוק שכולל משחקים תלויים. כך כשהתינוק שוכב על הגב הוא מקבל גירוי באמצעות המשחק ויכול להתבונן, ולתפוס את הצעצוע. בשכיבה על הבטן, הצעצועים התלויים מגרים את התינוק להרים את הראש גבוה, ולהושיט ידיים כדי לתפוס. אני בהחלט ממליצה על שימוש ב"אוניברסיטה" (לא חשוב של איזו חברה) והיא מתאימה מאוד מגיל חודש וקצת ועד שלב הזחילה לפחות. אני באופן אישי מעדיפה את הסוגים שבהם ניתן לנתק את הצעצועים ולשנות להם את המיקום, כך שאם יש צעצוע מסויים שהתינוק מעדיף, הוא ימצא אותו מידי פעם במקום אחר, מה גם שכשמסיימים עם ה"אוניברסיטה" אפשר עדיין להנות מהצעצועם הקטנים אם הילד רוצה. אשמח לענות על כל שאלה בהמשך. בברכה, אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות