תינוק בן ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

04/01/2009 | 21:47 | מאת: סיון

שלום רב, יש לי תינוק מקסים שבעוד שבוע ימלאו לו 4 חודשים. בגיל שלושה חודשים הוא כבר החזיק את ראשו באופן יציב, גם בשכיבה על הבטן. עכשיו הוא מתהפך מהבטן לגב (אבל רק כשהוא עירום..לכן אני מחממת טוב את החדר, משאירה אותו עם חולצה, מורידה חיתול...והופ..) קראתי כאן בהודעות על התקדמות יתרה בהתפתחות המוטורית ועל חסרונותיה ולכן שאלתי: אני מושיבה אותו על הברכיים שלי בכמעט 90 מעלות, הוא יושב הרבה בסלקל, בטרמפולינה, וגם במנשא הוא כבר יושב בצורה אנכית עם הפנים לסביבה. הוא תינוק מאוד עירני שאוהב לראות מה נעשה סביבו, האם להמשיך בהושבתו? האם זה יכול לפגוע בו בהמשך? שאלה נוספת: כשאני מנסה לעשות לו עיסוי או התעמלות כגון למתוח ידיים או רגליים, אני נתקלת בהתנגדות וקפיצת אגרופים, האם זה בסדר? מה עושים לגבי זה? תודה רבה מראש :)

שלום סיוון ותודה שפנית אלינו. :-) אני שמחה לשמוע שבנך מחזיק ראש באופן יציב בשכיבה על הבטן כבר מגיל 3 חודשים ושהוא מתהפך מן הבטן לגב. הוא בהחלט עושה את ההכנות והתרגילים הנדרשים ממנו (כתינוק) על מנת שיוכל לפתח את הפונקציות הבאות באופן מאורגן, יעיל ופונקציונאלי. כמו כן אני ממש שמחה לקרוא על כך שהוא מאוד עירני וסקרן ואוהב לראות את העולם. זה תמיד טוב ונעים. יחד עם זאת, ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שהוא "גילה" את הפונקציה הזו, בוודאי שלא בגיל צעיר כל כך, שבו טרם התארגנו חוליות הגב ומרכיבי הישיבה השונים (שיווי משקל וכו') ועדיין לא התפתחה היכולת לשאת את משקל הראש והגוף בישיבה. כמו כן, לא מאוד מומלצת הושבה לזמנים ארוכים בסל-קל ובטרמפולינה. עודדי ולווי את בנך להתהפך מבטן לגב דרך צד ימין וגם דרך צד שמאל ו- להתהפך מגב לבטן דרך שני הצדדים באופנים שונים [אגב, אין צורך להפשיט תינוק על מנת שיתהפך. אם הוא לא מצליח להתהפך כשהוא לבוש יתכן שהפעולה עדיין לא מאורגנת אצלו עדיין] ומשם דרכו להתחלת הזחילה ומשם גם להתישבות. משייגלה ילדך את התהליך המרתק - יוכל לשבת בבטח, במקומות שונים, ואף לשחק וליצור ולהנות. לגבי השאלה השנייה שלך, יתכן שלא נוח לו עם ה"תרגילים" שאת מציעה לו. נסי להוביל את התנועה שלך עם כיוון התנועה שלו. אם הוא מכווץ אגרופים - עטפי אותם בידיים ואחרי כמה שניות עזבי. תראי מה קורה אז. מקווה שתשובתי מובנת. במידה ולא - את מוזמנת להרחיב. תודה ולהשתמע, ו-המשיכי להנות ממנו. זה זמן של כיף. אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות