נתפס לי הצואר

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

25/08/2008 | 11:44 | מאת: אמא עם מנשא

אוי אוי אוי, נתפס לי הצואר. יצאתי לקניות כשהתינוקת שלי בת ה- 4 חודשים במנשא הצד. מה מומלץ לעשות? דרך אגב אני מניקה לכן לא מעוניינת בתרופות

שלום לך, אמא עם מנשא. אני מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב והצוואר כבר פחות מציק. * בקשר לשאלתך, אני מדמיינת לעצמי את העמידה שלך עם התינוקת היקרה שלך מונחת במנשא צד [כתף אחת וודאי גבוהה מהשנייה] בקניות - ראש ועיניים מופנות לעבר המוצר אותו את מחפשת והידיים? אולי רק אחת פנוייה באמת לטובת העניין. את כותבת כאן שהילדה בת 4 חודשים, כלומר המשקל שלה עולה ועולה (בעזה"ש) וסביר שהמערכת השלדית והשרירית שלך כבר נמצאות בתנוחה הזו מאז שהתחלת להשתמש במנשא צד כך שבהחלט יכול להיווצר מצב שיופיעו כאבי צוואר. * מה אני יכולה להמליץ "מרחוק"? בנושא התארגנות עם הקטנה שלך: -> דבר ראשון - הייתי מציעה להניח את הילדה בעגלה כשהולכים לקניות. כך את משיגה ידיים פנויות לצרכייך ויכולת לעמוד באופן שמתאים יותר לסיטואציה. -> דבר שני - הייתי מציעה לנסות (אם לא כרוך בהוצאות מיותרות) לעבור לשאת את הילדה בסוג מנשא אחר - שבו חלוקת המשקל שלה תהייה על שתי כתפייך. יש סוגים שונים של מנשאים. * בנושא התארגנות עם הכאב שלך....***לבצע הכל!! ברכות ובנחת!*** -> הניעי מספר פעמים את כל הראש [לא למשוך סנטר מעלה מטה - אלא בקו ישר] לכיוונים שונים (קדימה, אחורה, ימינה ושמאלה) - על חוליית האטלס - בדומה לרקדניות שרואים בסרטים הודיים. -> בדקי לאיזה כיוון התנועה של הראש זמינה עבורך (יש לי ניחוש - אם תרצי דברי איתי). -> הקטיני את הטווח ה"מוכר" והובילי את התנועה מספר פעמים לכיוון ה"אחר" -> "שחקי" עם הלסת התחתונה. "קצרי" אותה לכיוון הצוואר. -> כשאת במנוחה - ואם את שוכבת על הצד - הקפידי לשכב ממש על הכתף. הגביהי את הראש בעזרת כריות - כאילו היה בהמשך ישיר לעמוד שדרה ו- שימי לב היכן האוזן שאת שוכבת עליה ביחס לע"ש. האם היא קדימה ממנו? נסי להסיע אותה לכיוון קו הכתף. * בקשר לתרופות - לא אוכל להמליץ על תרופות - היות ואין זה הנושא של הפורום, מה גם שכתבת שאינך מעוניינת בגלל ההנקה. !!! חשוב לדעת !!!, שבמקרה של צורך בנטילת תרופות בשילוב הנקה יש להתייעץ ולבדוק עם רופא משפחה או הרופא המטפל, או לברר דרך המכון הטרטולוגי (יש בכמה מקומות בארץ). שוב תודה שפנית ואשמח אם תכתבי על שינויים אם חלו.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות