שולחן כתיבה וכסא - יש המלצות?

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

15/08/2008 | 18:48 | מאת: רחלי

שלום, ראיתי ששלומית שאלה בקשר לילקוט לבן שלה, שעולה לא' ותהיתי - אם יש לכן המלצות על שולחן כתיבה וכיסא. עד עכשיו לא השקענו בזה ובעלי אומר שצריך כבר לקנות לילד שולחן. נשמח לשמוע את המלצתכן. תודה

שלום רחלי, תודה שפנית. אכן, לקראת המועד שילדנו מגיע לכתה א' אנו מתחילים להתארגן. רכישת ילקוט, ספרים ומחברות על פי רשימה שמקבלים מבית הספר, קלמר ומכשירי כתיבה ועוד, ככל שידינו יכולה ומשגת. בהרבה בתים גם דואגים לארגן לילדון שזה עתה סיים גן חובה גם שולחן עבודה, מדפים, מגירות וכמובן - כסא. אני יכולה לשתף אותך מנסיוני, שאכן, המגירות והמדפים הם ציוד נדרש והכרחי לקראת בית ספר = במגירות ניתן לשים את חלקי הציוד שטרם משתמשים בהם, על המדפים ניתן להניח ספרים וציוד נוסף. בקשר לשולחן (גובה סטנדרטי) וכסא תלמיד - גילינו שבשנתיים הראשונות לא השתמשו בהם לצורך המתוכנן. את הכנת השיעורים בכתות הנמוכות עשו הילדים לידנו, על גבי שולחן פינת האוכל או לעיתים על גבי הרצפה בסלון. בכתה ג' השימוש העיקרי בפינת העבודה שבחדר היה למשחקי מחשב. ורק בכתה ד' התחילו לעבוד ליד השולחן, כפי שחשבנו שיהיה. אז, בהצלחה בכניסה לכתה א' ואיחולי סבלנות עד לתחילת השימוש בשולחן וכסא תלמיד. אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות