שכיבה על הבטן

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

06/08/2008 | 11:56 | מאת: דריה

שלום. ילדתי לפני שמונה ימים תינוקת קטנה ומקסימה. בבית החולים הסבירו על הנחיות משרד הבריאות בנוגע לשכיבה על הבטן והדגישו את החשיבות של השכיבה על הבטן בזמן בו התינוקת בהשגחה. ניסיתי להשכיב את ביתי על הבטן בזמן שהיא ערה וזה לא כל כך הולך. רוב היום היא ישנה ובמעט הזמן בו היא ערה היא אוכלת או מקטרת. חשבתי שיהיה טוב להשכיב אותה לישון על הבטן בשעות בהן אני ערה ומשגיחה אך אחות טיפת חלב אמרה לי שזה לא מספיק. במה תוכלי לעזור לי בהתמודדות הזו? תודה.דריה.

שלום לך דריה, אני מברכת אותך על התינוקת החדשה בת ה- 8 ימים. ומאחלת לכם אושר גדול. ידוע לי כי הנחיות משרד הבריאות בנושא שנת תינוקות הן להשכיב תינוקות על הגב לשינה ובשעות ערות או תחת השגחה להשכיב על הבטן וזאת על מנת שכל המערכות התנועתיות והתחושתיות תוכלנה להתפתח באופן פונקציונאלי ומאורגן. (הפניית ראש מצד לצד והרמה שלו, תנועתיות של כל הגוף עד לזחילה והלאה, על פי אבני הדרך ההתפתחותיות) יחד עם זאת, חשוב לי לציין כי לא כל התינוקות קוראים את ההנחיות. לעיתים יש תינוקות שלא כל כך נוח להם מן ההתחלה לשכב על הבטן. ברוב המקרים המצב משתפר. דריה, ילדתך בת 8 ימים בלבד. בזמן שאת מחליפה לה חיתול, הניחי את ידייך בעדינות על הצלעות שלה וחושי את התנועה שלהן בזמן הנשימה. לווי את התנועתיות של הצלעות בקלות. לתת לה תחושת גוף ברורה יותר. את יכולה לעשות זאת גם על גבי הבגד שלה. נסי בתקופה הקרובה להשכיבה גם על הצד. פעם על צד ימין ופעם על צד שמאל. נסי, כאשר היא על הבטן, לבדוק נוחות הנחת הראש שלה לצד ימין או לצד שמאל. אולי היא מתקשה להתארגן באזור בית החזה כך, שתוכל להניח את הראש בקלות ובשקט. אשמח לשמוע איך אתן מתקדמות בנושא השכיבה על הבטן לאחר שתנסי את הדברים שהצעתי. הרגישי "חופשי" לחזור אלי לכאן ולשאול עוד שאלות. במידה ותרגישי שאת צריכה הדרכה יותר אישית, אשמח לעזור לך למצוא מדריכה הקרובה למקום מגורייך. אילה טייכמן

10/08/2008 | 21:15 | מאת: דריה

תודה רבה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות