תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

30/07/2008 | 23:30 | מאת: ניקול

איני רוצה להשוות וגם אני יודעת שאין סיבה לכך אך כן הייתי רוצה לדעת כווים כללים לעבודה עם ילדתי. היא נעה יפה במרחב ומתעניינת בחפצים ובמיוחד בילדים ואנשים.. אני תוהה אם לפי שיטתכם יש מקום ללמד אותה כבר סימנים של שפה כמו ביי ביי ושלום, אם עלי לתקשר איתה ולהכיר לה את העולם ושמות של דברים עליהם היא מסתכלת, אם כדאי לנסות לתפוס את תשומת ליבה כאשר קוראים לה בשמה...

שלום ניקול. תודה על פנייתך. שאלת / כתבת דברים רבים. לצערי, לא כל השאלות שלך בהירות לי. הייתי שמחה אם תוכלי להרחיב: מה הילדה שלך כבר עושה? מאילו דברים את נהנית איתה וממנה? האם את עם הילדה בבית? האם את דמות המטפלת היחידה או הראשית בה? האם היא יוצרת איתך קשר עין מגיל צעיר? האם את מדברת אליה ואיתה מיום היוולדה? ובאיזה אופן את עושה כך? האם היא עונה לך בקולות? באיזה אופן התינוקת בת 8 החודשים שלך "נעה במרחב"? לשם מה ומתי את מחפשת את תשומת ליבה? האם כשהיא מעסיקה את עצמה? למרות שאין לך סיבה, למי את משווה את "הקווים הכללים לעבודה"? כפי שאת רואה - השאלה שלך מציבה בפני כר רחב מאוד לתשובות. אשמח אם תרחיבי ותבהירי עבורי את השאלות. ואני אהיה כאן לענות.

01/08/2008 | 01:28 | מאת: ניקול

מה הילדה שלך כבר עושה? מאילו דברים את נהנית איתה וממנה? האם את עם הילדה בבית? האם את דמות המטפלת היחידה או הראשית בה? האם היא יוצרת איתך קשר עין מגיל צעיר? האם את מדברת אליה ואיתה מיום היוולדה? ובאיזה אופן את עושה כך? האם היא עונה לך בקולות? באיזה אופן התינוקת בת 8 החודשים שלך "נעה במרחב"? לשם מה ומתי את מחפשת את תשומת ליבה? האם כשהיא מעסיקה את עצמה? למרות שאין לך סיבה, למי את משווה את "הקווים הכללים לעבודה"? אילה תודה על ההקשבה. אתחיל בזה שאני אם חד הורית ומגדלת את ביתי לבד, אני נוהגת לצאת איתה הרבה לביתם של חברים וסידורים ומדי פעם למגרש משחקים שתראה ילדים מהם היא מאוד מתרגשת ויוצרת קשר עין מאוד ממוקד שמעורר פעמים רבות את אהדת האנשים, נראה שהיא כמהה לאינטראקציה, אני מניקה וחושבת להכניס אותה לפעוטון בעוד כמה חודשים. כאשר אני משחקת איתה בבית אנו נהנות מאוד אך זמני גם קצוב ומוקצב לא כפי שהייתי רוצה, בתחילת דרכנו הייתי יותר מקפידה לשתף אותה ולספר לה בפעולות כמו החטלה ויציאה מהבית אך היום אני עושה זאת פחות. גם הייתי משמיעה יותר קולות לעברה והיום זה הפך יותר למילים כמה אני אוהבת אותה כי זה נכון.. ואולי באמת בגלל זה היא פחות מגיבה לי. שיאל היא ילדה שמחה וכשאני אומרת נעה במרחב כוונתי שהיא זוחלת גחון, מסתובבת, עומדת שש, מטפסת בהססנות, ויושבת (לא לבד) ואף היום נעמדה פעם ראשונה, היא כמעט ואינה בוכה אלא אם אני לא בסביבה ברוך השם. היא משחקת עם עצמה ואני מקפידה לתת לה עולם משלה ולא להפריע. משחק הקולות התמעט ומשם כניראה שאלתי.. אני חשה שאני מקנה לה בטחון אך חוששת שהיא אינה שומעת תקשורת כשנו בבית לבד. אין לי מצע עבודה ברור..

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות