שמחה להצטרף

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

שלום לקוראים תודה לאודליה על הפרגון ועל ההזמנה להצטרף לניהול הפורום. שמחה להיות כאן אתכם כבר מכינה את המקלדת לענות על שאלות בנושאי הפורום - שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב=ליווי התפתחותי. רק בריאות. אילה טייכמן

29/06/2008 | 19:33 | מאת: ליאורה

גמני שמחה להצטרף :) ובאותה נשימה, לשאול.. על תרומתן של "שיטת פלדנקרייז", ו "שיטת שלהב", לגוף ולנפש, כל שיטה, בפני עצמה. ומתי רצוי להשתמש באינטראקציה, בין השיטות ??? כמו כן, מי היעד הפוטנציאלי, הזקוק לכך ? מבחינת חתך הגילאים ? ומקרים ספציפיים. אשמח לדוגמאות. בתודה ובברכה, ליאורה

29/06/2008 | 22:52 | מאת: אודליה קירשנבאום

ליאורה שלום. ראשית אעשה סדר - שיטת פלדנקרייז הינה שיטה שמתאימה לכל אדם ובכל גיל. בשיטה זו ישנן שתי דרכי עבודה - פרטנית וקבוצתית. בשיעור קבוצתי יכולים להשתתף אנשים בוגרים בלבד, או ליתר דיוק, כאלה המסוגלים להקשיב להוראות מילוליות ולבצע. העבודה הפרטנית מותאמת לכל אדם ולמצבו כך שאין מגבלה של גיל. שיטת שלהב, הינה שיטה ששואבת את עיקר כוחה משיטת פלדנקרייז ומותאמת לעבודה התפתחותית עם תינוקות. לגבי התועלות וקהל היעד אתמקד בשיטת פלדנקרייז ואתן דוגמאות: התועלת בשיטת פלדנקרייז משתנה בין אדם לאדם. ישנם לא מעט אנשים שנעזרים בשיטה כדי להתמודד ולהפיג כאבים. כאבי גב, כתפיים, צוואר, בעיות מפרקים - ברכיים דלקות פרקים חוזרות. ומניסיוני אנשים שמגיעים לקבוצות ומתמידים עם הזמן נזכרים שהיה כאב ועכשיו הוא איננו. או מוצאים את עצמם רוקדים במסיבה כפי שלא רקדו מזה שנים, בגלל שסבלו מכאב. השינוי לא קורה ביום אחד, אך כשמגלים אותו לומדים להעריך מחדש את היכולות שלנו. יחד עם זה השיעורים בשיטת פלדנקרייז משפרים את יכולת הריכוז והזיכרון, מסייעים ביצירת שקט מערכתי, גוף ונפש. אני מניחה כי אם תשאלי אדם נוסף על התועלות משיטת פלדנקרייז עבורו, תקבלי סיפורים רבים וחוויות נוספות. בברכה, אודליה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות