בן שנה וחודשיים לא יודע לרדת מעמידה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

29/02/2008 | 21:01 | מאת: אבישג

בני בן שנה וחודשיים, זוחל יפה על 6, נעמד בקלות יחסית בתמיכת רהיטים, אך כמעט ואינו זז (רק אם ממש "חייב" למשל אם מגרים אותו עם משהו מעניין), אך הבעיה האמיתית היא שהוא לא יודע לרדת ממצב עמידה, הוא בוכה שיבואו להוריד אותו. מה ניתן לעשות? (המצב הזה נימשך משהו כמו חודשיים)..

02/03/2008 | 19:06 | מאת: אודליה קירשנבאום

אבישג שלום. אתיע לך רעיון באמצעות התנסות שלך (זה לא בצחוק אלא באמת כדי ללמוד את התהליך). תעשי את מה שאת מצפה שיעשה - תעמדי ליד חפץ, בדיוק כמו שהוא עושה, ותמצאי את הדרך לרדת אל הרצפה כמו לזחילה. לאחר מכן תעשי את הדרך מעמידת 6 חזרה לעמידה בתמיכת אותו חפץ. תחזרי הלוך ושוב על התהליך וקרוב לוודאי שתגלי כי הדרך חזרה אל הרצפה היא בדיוק ההיפוך של הדרך לקימה. עכשיו תסתכלי על בנך ותראי איך הוא נעמד ליד החפץ בו הוא נתמך, ובאמצעות הלמידה האישית שלך והצפיה בבנך נסי שלב אחרי שלב (לא חייבים הכל מיד) ללמד אותו. ניסיתי לתת לך רעיון שיכול להנחות אותך בתמיכה בהתפתחותות של בנך, יחד עם זה, מכיוון שע"פ תיאורך זהו לא הדבר היחיד שמטריד אותך, ייתכן שכדאי להיפגש, יחד עם בנך, עם מטפל מקצועי שינחה אותך. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות