שאלה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

09/12/2007 | 14:37 | מאת: אמא

בני בן עשרה חודשים , התישב לבד פעם אחת במיטתו שמאז לא התישב למרות שהוא מנסה להתישב על חצי טוסיק במשך היום , מבחינתי הוא עדין לא יושב... אך הוא מנסה לעמוד שהוא מרים יד לעבר הספא או הכסא וכ'ד שאלתי ההתפתחות שלו לא עיטית ? לגיל עשרה חודשים ? משכן הוא זוחל על ארבע בסדר גמור ואפילו מהר . מודה על תשובתך אמא מודאגת מעט .

09/12/2007 | 19:58 | מאת: אודליה קירשנבאום

שלום לאמא המודאגת. תינוקות שונים זה מזה בקצב ההתפתחות, כמעט כפי שבני אדם שונים זה מזה. לכל שלב בהתפתחות התינוק יש טווח גיל (בחודשים), שהוא די רחב, שמגדיר את ההתפתחות התקינה. לדעתי אין טעם לעסוק בשאלה "האם בני הוא איטי?" - לבנך יש את האופי והאישיות המיוחדים לו, ויחד עם זה גם את קצב ההתפתחות האישי שלו שהוא, ע"פ התיאור שלך, לגמרי בטווח התקין. חג אורים שמח. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות