כאבים בצואר

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

22/12/2005 | 08:58 | מאת: אור

בהמשך לשאלתי על יעילות פלדקרייז בעת גרורות בשלד (חוליה סי 5) אני הצטרפתי לקבוצת פלדקרייז לפני שבועיים ומאחורי 5 שעורים מה שקורה הוא שאני חשה כאבים די סטאטיים בעת תנועת הצוואר ובעורף שהם במיוחד בבוקר כשאני קמה לאחר שעת הלילה. נשאלת השאלה אם זה עלול להיות מההתעמלות והאם עלי להפסיק. כשאת מדברת על "לדמיין את התנועה"האם זה עשוי להיות אפקטיבי למצבי??

22/12/2005 | 20:54 | מאת: אודליה קירשנבאום

אם את מקפידה לעבוד בשיעור בטווח התנועה שנכון לך לא יהיו נזקים. הדבר החשוב ביותר הוא ההקשבה לכאב, שהוא בעצם ה"שוטר" הפנימי שלנו. כלומר, אם את מגלה שתנועה מסויימת גורמת לכאב אז לעשות אותה קטנה יותר או בכלל לא לעשות. וכן - הדימוי הוא מרכיב עיקרי בתנועה. כאשר מדמיינים את התנועה צריך ממש לתאר - איך אני עושה אותה, או איך עשיתי אותה פעם בעבר... זה יעיל במיוחד כשיש בעיה, יחד עם זאת היכולת לדמיין מתפתחת עם הזמן. כך שהפתרון לא כל כך פשוט ודורש הרבה עבודה אישית. התמידי בקבוצה גם אם בהתחלה זה קשה. מנסיון זה משתלם. אודליה.

22/12/2005 | 21:45 | מאת: אור לאודליה

האם זה לא יכול להחמיר את מצבי?? האם מניסיונך כאבי הגב הם רק בגלל עברתי רק 5 שיעורים?? איך שיטת םלדקרייז עוזרת לסרטן עצמות ?

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות