תינוקת בת שנה וחודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

15/06/2007 | 22:31 | מאת: ציפי

בתי התחילה לזחול בצורה לא מאוזנת רגל אחת כרגיל והרגל השניה היא מרימה בצורה כזו שאין מגע של הברך עם הריצפה אלא חצי ישיבה וכך היא מתקדמת די מהר. בשלב מסויים זה הסתדר ועכשיו היא שוב חזרה לזחול כך בטיפת חלב אמרו לי שהעיקר שהיא זוחלת. האם זו בעיה ?

16/06/2007 | 20:32 | מאת: אודליה קירשנבאום

ציפי שלום. קשה לי להסכים עם "העיקר שהיא זוחלת". הזחילה הינה שלב חשוב ביותר וכל שיבוש בשלב זה עלול להשליך לבעיות אחרות בגיל מאוחר יותר. לדעתי כדאי לפגוש מורה שעובד עם תינוקות לצורך אבחון והתאמה של תרגילים. לא בטוח שזה ישנה את הזחילה באופן "קבוע" (עד ההליכה) אך זה יאפשר לביתך ללמוד אפשרות נוספת לזחילה תקינה יותר. שבוע טוב, אודליה.

16/06/2007 | 23:01 | מאת: אסף גופרים

הי ציפי, אכן מסכים עם אודליה:לא מספיק שהזחילה מתקיימת אלא חשוב שהיא תתרחש באופן איכותי, סימטרי ומאוזן. הזחילה מכינה את הגוף להליכה ומבוססת על אוריינטציה, קואורדינציה ותזמון המשולבים יחדיו. זחילה איכותית הנה בסיס התפתחותי חשוב לפעולות מוטוריות נוספות, לדימוי העצמי וליכולות לימוד, על-כן חשוב לאפשר לתינוק לחוות את אבני הדרך בהתפתחות המוטורית באופן האופטימלי ביותר. בברכה, אסף גופרים www.goferim.co.il

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות