התפתחות בני

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

23/11/2005 | 17:33 | מאת: ילי

שלום, בני בן 11 חודשים( נולד בשבוע 38) זוחל רק זחילת גחון מגיל 7.5 חודשים. לא מתיישב בעצמו. נעמד על הברכיים תוך הישענות על חפץ (כמו שולחן)לאחר שנעמד מספר פעמים על כפות הרגלים(לפני כשבוע+) גם תוך הישענות ואז הפסיק וחזר לעמידה רק על הברכיים. הייתי שמחה לדעת כיצד ניתן לסייע לו לחזור ולעמוד על כפות הרגליים ולהתיישב בעצמו.

23/11/2005 | 22:30 | מאת: אודליה קירשנבאום

ילי שלום. זחילת גחון היא שלב חשוב בהתפתחות שחלק מהתינוקות מדלגים עליו (דילוג על שלב זה אינו בהכרח מצביע על בעיה) לכן טוב מאוד שבנך עובר שלב זה תקופה ארוכה. יחד עם זאת בהחלט יש דברים שניתן לעשות כדי לגרות אותו לעבור אל הברכיים. עמידה על הברכיים (עמידת 6) היא נקודת מוצא טובה יותר במעבר לישיבה. וזה כפי הנראה השלב הבא בהתפתחותו של בנך. נסי למצוא מורה באיזור מגורייך שיוכל להדריך אותך. בהצלחה. אודליה.

18/04/2006 | 00:31 | מאת: טלי

בני בן 9 וחצי חודשים זוחל זחילת גחון מגיל 7 וחצי חודשים ובימים האחרונים החל להתיישב.אני מודאגת ומחכה לזחילת השש והייתי רוצה לדעת האם דילוג על שלב זחילת שש משמעותי מבחינת ההתפתחות הקוגניטיבית או שזחילת הגחון מכילה בתוכה את התפתחות תנועת האלכסון.

19/04/2006 | 21:10 | מאת: אודליה קירשנבאום

טלי שלום. זחילת הגחון משמעותית מאוד, טוב שבנך עובר שלב זה הרבה זמן. אין שום סיבה לדאגה גם אם בנך יזחל זמן מועט בזחילת 6, קשה לי להאמין שידלג על שלב זה לגמרי. חג אביב שמח. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות