זחילה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

11/11/2005 | 05:02 | מאת: שרון הלוי

הי אודליה!! נחשפתי היום לפורום וזה בדיוק בזמן. אני נמצאת כבר שלושה שבועות באטלנטה בארה"ב בעיקבות שליחות של בעלי ממקום העבודה שלו. פתאום יש לי המון שאלות ואני עוד לא מכירה רופאים וטיפת חלב ואשמח להיעזר בפורום. בני בן שמונה וחצי חודשים. נולד בלידה רגילה לאחר הריון תקין, בשבוע 40. הוא ילד חייכן עירני וסקרן, אך עדיין לא זוחל. הוא שוכב הרבה מאוד על הבטן ומסתובב סיבובים על המקום או שמנסה להתקדם בעזרתם. כמו כן הוא מנסה לדחוף את עצמו קדימה עם קצות האצבעות, אך אינו מתקדם ומתייאש די מהר. אני מאתגרת אותו עם דברים שהוא אוהב במיוחד, אך הוא לא זוחל. הוא מתמתח, מתאמץ, שולח זרועות קדימה, אך לא דוחף עם הרגליים בשביל להתקדם. גם כאשר אני מנסה להעמיד אותו הוא לא מתנגד בדחיפה חזקה. הוא דוחף מעט עד לנעילה של הברכיים פעם פעמיים ואז רגליו כאילו כושלות. כמו כן כאשר הוא שוכב על הבטן הוא עדיין נשען בעיקר על המרפקים ולא על כפות הידיים.אציין שגם הרמת הראש הייתה לו קשה בהתחלה והיגיעה באיחור קל וכך גם ההתהפתחות לשני הצדדים. כיום הוא מרים יפה את הראש ומתהפך בחופשיות. אינני יודעת אם יש פה קושי של ממש או שזה נורמלי. אולי זה קשור לזה שהוא ילד גדול יחסית לגילו. הוא בן שמונה וחצי חודשים ואורכו 75 סמ' ומשקלו 8.5 ק"ג. הוא ילד מאסיבי ומעריכים את גילו בדרך כלל כגיל שנה. אשמח מאוד לשמוע התייחסות בנושא. אני קצת מודאגת....

11/11/2005 | 21:10 | מאת: אודליה

שלום שרון. ע"פ הפרטים שציינת אין לך סיבה אמיתית לדאגה. תינוקות שהתעכבו בשלבים הראשונים (הרמת הראש, התהפכות וכו') סביר שיתעכבו גם בשלבים הבאים. יחד עם זאת בהחלט הייתי מציעה לך לפגוש מורה שעוסק בעבודה התפתחותית עם תינוקות כדי שיוכל לתת לך כלים לעזור לבנך להתפתח בצורה תקינה מבלי שיהיה דילוג על שלבים התפתחותיים - חשוב יותר לא לדלג על שלבים מאשר להקדים בשלב התפתחותי זה או אחר. לא הייתי מתייסת רק לשלב הזחילה אלא לפני כן הייתי בודקת כיצד מתבצעים השלבים הקודמים לזחילה. מכיוון שאת בשליחות וכרגע אולי לא זמינים לך עדיין אנשי המקצוע המתאימים אנסה לתת לך מעט כלים דרך הפורום. התבונני בבנך - האם הוא מתהפך מהגב לבטן ומהבטן אל הגב? האם הוא עושה זאת דרך שני הצדדים? האם בנך אוהב לשכב על הבטן לאורך זמן? מה מצב הרגליים שלו בשכיבה על הבטן? האם הן כפופות? האם הן קרובות אל הרצפה או שהן נמצאות באוויר? נסי לענות לי על השאלות הללו ולפיהן אנסה לכתוב לך מה באפשרותך לעשות. זה לא יהיה קל, אבל ללא איש מקצוע זמין שווה לנסות. ממתינה לתשובותיך. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות