ריריות, גופיפים ושאריות אחרות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/01/2006 | 22:41 | מאת: סתם אחת

אני בת 35 אמא ל 3 (הקטן בן שנתיים). ליפני הבכור היו לי כמה הפלות (אחת משמעותית וכמה כימיות) וגם הריון מחוץ לרחם. ב 19/12 היה לי מחזור אחרון שנמשך 10 ימים, להבדיל מה 4 הרגילים. יחסתי את זה לטראמה נפשית שעברתי כמה ימים קודם (אבי נפטר). ב 6/1 חשתי כאבים בבטן התחתונה משמאל. מאז הכאבים הולכים ומתחזקים, ואף מקרינים לרגל שמאל (מקדימה). אופי הכאב מזכיר מאוד את ההריון מחוץ לרחם שהיה לי. בבדיקת US שנערכה לי אתמול (10/1) לא ראו כלום גם בדיקת שתן להריון יצאה שלילית. הבוקר הייתי אצל רופאת משפחה ששלחה אותי למגוון בדיקות דם, ושתן נתגלה קצת חלבון וקצת אריתרוציטים. לא ניתגלו לויקוטציטים. רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקה נוספת אצל רופא הנשים. היום ראו ב US רחם מעט מוגדל, שרירני, רירית אקוגנית 20 מ"מ. שחלה ימנית תקינה ושחלה שמאלית עם ציסטה דמית 18 מ"מ וללא נונזל בדוגלס. גם היום בדיקת הריון בשתן שלילית. כמו כן רשם הרופא כי הרחם בגודל 8 שבועות הריון, נייד מעט רגיש. טופולות לא נמושו. רגישות באזור הטופולה השמאלית. שאלותי: 1. מה קורה פה? איך אפשר לראות רחם בשבוע 8 כשלי היה מחזור ליפני שלושה שבועות? 2. מה זה כל הממצאים האלה? גופיף צהוב יש ממילא בשלב שלאחר הביוץ אבל למה הוא דמי? מה זה המיומות שניצפו ומה משמעותן? 3. יכול להיות פה הריון? ואם כן- תקין??? 4. הרופא אמר לי לנוח- למה? (הייתי ממש בשוק, לא שאלתי יותר מידי...) תודה

11/01/2006 | 23:10 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך לאור התיאור שתיארת ובדיקות ההריון השליליות בשתן לא סביר שהרית, ולכן גם לא סביר כי מדובר בהריון מחוץ לרחם. בכל זאת, למען הסר כל ספק רצוי לבצע בדיקת דם להריון ואז תוכלי לשכוח מהחשש להירון חוץ רחמי שלחלוטין. אין קשר בין גודל הרחם להיותך כן או לא בהריון במקרה זה. מקובל לתאר גודל רחם בשבועות הריון ולא בסמ' , אולם אין להסיק מכך כי ישנו חשד להריון בהצלחה ורפואה שלמה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם