שרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/01/2006 | 21:59 | מאת: דניאלה

שלום ידוע כי שרירן יכול לגרום לדחיפות במתן שתן. שאלותי:1.שרירן שגורם לדחיפות במתן שתן הוא שרירן שבולט אל תוך חלל הרחם או על פני דופן הרחם כלפי חלל הבטן והאם שרירן בגודל 3 ס"מ יכול לגרום לתופעה? 2.האם ניוון בשרירן הכוונה לניוון עקב הפסקת המחזור החודשי, הגורם להקטנת השרירן והאם הקטנת שרירן יכולה לגרום לכאב? תודה מראש.

10/01/2006 | 23:37 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך דניאלה, דחיפות במתן שתן הקשורה בנוכחות רחם שרירני (עם מיומות) נובעת מלחץ מקומי על השלפוחית - זה אפשרי בכל מקרה של הגדלה של הרחם בין אם ההגדלה נובעת ממיומה/שרירן שגדלה לכוון השלפוחית - או משרירן שגדל מהדופן האחורי ודוחק את הרחם כולו קדימה. כך זה אפשרי גם אם המיוהמ גדלה לכוון החלל, אולם מגדילה לבסוף את גודל הרחם שלוחץ על השלפוחית. לעתים גם שרירן לא גדול, של 3 סמ', יכול לתרום לתופעה. רצוי להתייעץ עם הופא/ה מטפלים שלך, על סמך בדיקתך, שיתרשמו באם התופעה של בריחת שתן קשורה כלל לדעתם בנוכחות השרירן. באשר לשאלתך השנייה, עם שינוי בפעילות ההורמונלית תיתכן הקטנת שירן על רקע ניוון. התהליך יכול להיות מלווה בחום וכאבים קשים מאד. בברכה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם