מיומה בהריון

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/01/2006 | 12:07 | מאת: רינה

שלום אני בשבוע 23 ובבדיקת אולטראסאונד בסקירת מערכות הרופא אמר שאם כואבת לי הבטן זה בגלל שיש לי מיומה בבטן ואחרי הלידה יכול להיות שהיא תקטן האם זה יכול להפריעלמהלך ההריון? איך זה שלא ראו את זה קודם? האם זה יכול לצאת בלידה? או צריך לעשות איזה שהוא תהליך בלידה? הרופא נשים אמר שיש לי בקע בתבור האם זה יכול להיות קשור? תודה מראש רינה

04/01/2006 | 23:27 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך רינה אני שומעת בקולך האלקטרוני את הדאגה הרבה שאת חשה בשל הממצא של מיומה בעת בדיקת אולטראסאונד. ראשית. אנא ממך הרגעי. לא ציינת אחרת, אזי אני מבינה כי עד עתה, עד שבוע 23 , מהלך ההריון הינו תקין. סביר להניח כי גם ההמשך יהיה כך. מיומה הינו גידול שפיר שכיח מאד אצל נשים, ומגיב לשינויים הורמונליים ויכול בהחלט לגדול בהריון. יתכן והייתה לך מיומה קטנה עוד טרם ההריון ולא אובחנה בשל גודלה הקטן, וכעת רק אובחנה. במידה ואין מדובר במממצא גדול, ואינך סובלת מכאבים או דימומים, אין מקום לדאגה. בהתאם למיקום המיומה היא יכולה להיות קשורה בתלונות שונות במהלך ההריון, אולם היא אינה חייבת ונשים רבות עם מיומה עוברות מהלך הריון תקין לחלוטין. המיומה לא "תצא בלידה" ואין ורך בביצוע פעולה לטיפול במיומה בעת הלידה. במקרים של מיומה גדולה באיזור התחתון של הרחם, היא יכולה להפריע למעבר של העובר לתעלת הלידה ולהוות סיבה לניתוח קיסרי. חזרי לרופא המטפל שלך ובהתאם לגילך ולהיסטוריה הרפואית שלך, ולבדיקתך תקבלי בוודאי תשובות מלאות לשאלותיך. בהצלחה, דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם