שחלה שמאלית

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/07/2016 | 12:42 | מאת: מיכל

שלום לפני כחודשיים עברתי ניתוח הוצאת רחם ושחלות. שחלה שמאלית הושארה עקב הדבקויות אגניות וחשש לגרימת נזק במעי. אני במעקב . השאלה אם השחלה יכולה להפוך לגורם סרטני אמא שלי נפטרה מסרטן שחלות ועשיתי בדיקה גנטית אני לט נשאית של המוטציה. לתשובתכם אודה מיכל

שלום מיכל, איני יודע את סיבת הניתוח מלכתחילה כך שהתייחסותי לשאלתך עלולה ללקות בחסר. מחד גיסא, אם הכוונה היתה לכרות את שתי השחלות, השארת שחלה אחת היא פחות מהטיפול האופטימלי שהיית ראויה לו. החשש שלי הוא שהשחלה לא נצפתה ולא נמוש מרקמה (אם כן, ניתן היה לכרות אותה, להבנתי). מאידך גיסא, אם ניתן לראות את השחלה באולטראסאונד ולעקוב אחרי שינויים בה - לא נורא שהושארה שחלה אחת. אני לא אוהב את התוספת של מחלת אמך מאחר שהיא מגדילה משמעותית את הסיכון שלך. הייתי מציע לבצע בדיקת BRCA1/2 - אם היא חיובית - הייתי מתעקש על הסרת השחלה הנותרת. אם לא - מעקב בלבד. אם תרצי יעוץ מפורט יותר את מוזמנת לקבוע פגישה עימי באיה מדיקל 0775717230/220. רפואה שלמה.

27/07/2016 | 15:38 | מאת: מיכל

שלום לדוקטור הנכבד אמנם כן לפני כמה שנים עשיתי בדיקת נשאות ואני לא נשאית.

מנהלי פורום האשה והרחם