הפרדות שיליה - מטופלת IVF

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/07/2016 | 11:21 | מאת: לימור

שלום רב אני מטופלת IVF , כרגע בהריון בשבוע 29 שמעתי המון על הפרדות שיליה אצל מטופלות IVF האם יש קשר בין IVF לתופעת הפרדות שיליה? אני מעוניינת בלידה רגילה...ואני יודעת שבמידה וקיימת הפרדות שיליה מכניסים במיידי לקיסרי חירום.. האם כדאי לתכנן מראש ללדת בקיסרי על מנת למנוע סיכונים..? אשמח להבין את הקשר בין הדברים על מנת שאוכל להחליט מה לעשות לפני הלידה הקרובה והבאה תודה

שלום לימור, היית יכולה להיות שחקנית שחמט מעולה - יכולת התכנון שלך קדימה מרשימה. אני יודע שבמרבית אתרי האינטרנט שעוסקים בנושא רווחת הדעה כי במטופלות IVF יש שיעור גבוה יותר של הפרדות שליה ואין לאף אחד הסבר טוב למה זה כך. עם זאת מחקרים קפדניים יותר לר הראו את הקשר בין הפרדות שליה ו-IVF למעט במקרים של נשים מעשנות. כאן יש סיבה ברורה - עישון פוגע בכלי הדם השלייתיים. אי לכך, איני ממליץ על בחירת מסלול ניתוח קיסרי מראש מאחר שאם כך הדבר היינו מנתחים כל אשה אחרי IVF. אני מאחל לך המשך הריון מוצלח וקל ולידה רגילה קלה.

מנהלי פורום האשה והרחם