שחלות עם מראה פוליציסטי

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/06/2016 | 14:10 | מאת: אסתי

שחלות עם מראה פוליציסטי [הכל תקין בבדיקות ההורמונליות] האם זה בהכרח אומר שיש לי בעיות ביוץ ?! אני מקבלת מחזור מידי 30-45 יום. קניתי מוניטור ביוץ... זה יכול לעזור לי לדעת אם אני מבייצת בכלל ? תודה מראש :)

אסהתי שלום, מתנצל על העיכוב בתשובה בשל שהייה בחו"ל. ובכן, מראה פוליציסטי בלבד אינו עדות חד-משמעית להפרעת ביוץ. אולם, כשאת מוסיפה כי המחזור שלך מופיע כל 30-45 ימים - הדבר מחזק את האפשרות שישנה הפרעה כזאת. הדרך הטובה ביותר לדעת זאת היא לבצע מעקב אולטראסאונד הנקרא מעקב זקיקים המלמד על התפתחות זקיק, קצמלב התפתחותו ומועד הביוץ. גם מוניטור ביוץ יכול לסייע בקביעת מועד הביוץ אולם לא יספק נתונים לגבי התפתחות הזקיק. בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם