חייבת עזרה דחופה!

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

18/11/2015 | 12:05 | מאת: מורן

אני בהריון, סוף שליש ראשון, סובלת מכאבים עזים בבטן. נאמר לי שזה כתוצאה מהידבקויות לאחר הקיסרי שעברתי לפני כ- 4 שנים ואני סובלת מתחושה של עיוותים בבטן, בעיקר כשאני מתפנה אבל לא רק. גם אחרי שאני מתפנה אני סובלת נורא מכאבים עד כדי עילפון. לא יודעת מה לעשות אני מתפתלת מכאבים ואף אחד לא יכול לעזור לי. אני מפחדת מחסימה כלשהי... יכול להיות חסימה במעי למרות שיש יציאות???

מורן שלום, את אכן מצליחה להעביר מסר של סבל מרשים. איני יודע מניין האבחנה של הדבקויות לאחר ניתוח קיסרי כי ניתוח כזה דווקא מתאפיין בחוסר הדבקויות. יכול להיות... התופעה של כאבים עזים בשליש הראשון מוכרים ובדר"כ ההמלצה היא להמתין עד שבוע 14-15 מאחר ובסוף השליש הראשון הרחם מתבלט אל מחוץ לאגן הקטן והכאבים שוככים. אם היציאות סדירות לא סביר שמדובר בחסימת מעיים. אם לא יחול שינוי משמעותי, לעיתים אין מנוס מביצוע לפרוסקופיה (הסתכלות לתוך הבטן - אפילו בהריון אם הדבר מוצדק). אני מקווה שלא יהיה בכך צורך. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם