דימומים לא מפסיקים. מודאגת.

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/03/2015 | 18:00 | מאת: מיכל

שלום רב. אני בת 53. עם רחם שרירני, אנדומיאוזיס, עד לא מזמן מחזורים קשים וכבדים מאד. הריון אחד (ילדה בת 12) ללא טיפולים הורמונליים. לאחרונה, בחודשים אחרונים, המחזור השתנה לי. אורכו מגיע ל כ שבועיים, הדימומים הכבדים השתנו והפכו לדימומים קלים יותר יחסית אך כ שבועיים, כשצבע הדימום דומה יותר לצבע דם מאשר לצבע דם של מחזור. פניתי לרופא הנשים, ביקשתי להבין האם מדובר עדיין במחזור או שקיימת בעיה, כיוון שהדימום ארוך וממושך,פחות כבד ונראה יותר כמו דם שיורד כתוצאה מפציעה.הוא עשה אולטרסאונד וחזר על העובדה שהרחם שרירני. קיבלתי ממנו פרימולט נור (לא ממש הבנתי מה הצורך בכדור אך עשיתי את מה שהתבקשתי ). לקחתי לפי ההואות כ 10 ימים כפול 2. קיבלתי מחזור כעבור 3 ימים, מחזור כבד מאד. גרם לי לאובדן דם רב ולירידה משמעותית בהמוגלובין,שגם כך בעייתי. כעבור כ שבוע, המחזור הכבד הפך לדימום, ולא נפסק. היום זה כבר 25 ימים מהיום הראשון של המחזור שאני מדממת. במקביל ,לפני שבוע לקח לי הרופא, תוך כדי הדימום, דגימה לבדיקת פיפל, ואני ממתינה לתוצאות, אך כפי שאמרתי, עדיין עם דימום. התקשרתי שוב לרופא ושאלתי אם יש עוד מה לעשות. אמר שבעוד כשבועיים נקבל את תוצאות ה פיפל ואז נדע מה לעשות לפי התוצאה, וכרגע צריך להמתין.אחרי התוצאה נחליט עם לעשות גרידה,אלציה,או חלילה כריתה. האם יש עוד משהו שצריך לעשות, כמו בדיקה נוספת ? האם המצב הזה מדאיג ? אני מאוד מודאגת ולא יודעת כבר על מה לחשוב..ממתינה לתוצאות הדגימה ובו בזמן ממשיכה לדמם... אודה מאד לתשובתך הדחופה, מודאגת מאד. תודה רבה!

שלום מיכל, דאגתך מובנת והייתי רוצה להפיגה אולם יש להמתין לתוצאת בדיקת הפיפל. לתפישתי (כתוב נכון, לא שגיאה...), ביצוע כריתת רחם כשלא מדובר בגידול סרטני הוא צעד קיצוני במיוחד לאור בעובדה שקיימות כיום אלטרנטיבות משמרות רחם שיכולות להתאים לבעייתך. אני מזמין אותך לעיין באתרים הבאים: http://expertv.co.il/videos/dov-laksman-hysterectomy/ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4573682,00.html http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 אם ברצונך להגיע ליעוץ את מוזמנת להתקשר לאחה מדיקל לטלפון 0775717230. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם