ca-125 התוצאה 45

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/01/2015 | 12:19 | מאת: מירי

אולטרא סאונד ווגינלי ללא ממצא חריג אבל תוצאה של הבדיקת הסימנים 45 מאוד נלחצתי מה צריך לבדוק בנוסף? האם זה סרטן שחלות בוודאות?

מירי שלום, חלילה וחס וחלילה! CA125 עלול לחרוג מגבולות התקין בשל מגוון סיבות חוץ מסרטן השחלות כגון - שרירן רחמי, אנדומטריוזיס, הדבקויות תוך בטניות, בעיות כבד ועוד. כמובן שזה אינו שולל אפשרות של סרטן שחלות אולם בהעדר תסמינים אחרים אין אפשרות לאבחן בדייקנות. מעקב צמוד הוא ההצעה הטובה ביותר שאני יכול לבציע כרגע. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם