הנקה ומחזור

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

01/11/2014 | 22:59 | מאת: אפרת

היי, לפני שנה ילדתי ומאז אני מניקה, כבר 3 חודשים אני מקבלת ווסת באופן סדיר והחודש קיבלתי פעמיים. האם זה נורמאלי לקבל ווסת עם הנקה? מה יכולה להיות הסיבה לווסת פעמיים בחודש? ( אינני נוטלת גלולות וכד)

שלום אפרת, הנקה אמנם נחשבת כמצב הדוחה את הופעת הביוץ והוסת אולם לא לעולם חוסן...הגוף יודע להתאזן ולבסוף יבייץ ותופיע וסת. במצב זה יש להתייחס לכל דימום חריג (פעמיים בחודש) כפי שנהוג בלי קשר להנקה, קרי בירור שכולל בדיקת דם להריון, משטח פאפ מצואר הרחם, בדיקה ידנית אצל רופא/ת נשים וביצוע אולטראסאונד. בדיקות אלה תשלולנה את הרוב המכריע של ההפרעות שיש להתייחס אליהן באופן רציני. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם