סרטן רירית הרחם/ רירת רחם מעובה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

03/10/2014 | 00:47 | מאת: עמית

שלום, יש לי אנמיה מחוסר ברזל. נשלחתי לביצוע א.ס. ביצעתי אותו ביום השלישי לדימום הוויסתי. תוצאה :רירית רחם בעובי 6 ס"מ האם זה נחשב לחריג? שאלה: יכול להיות סרטן ברירית הרחם בלי דימום חריג? תודה

עמית שלום, ביום השלישי לוסת הצפי הוא לרירית 4-5 מ"מ. התוצאה שלך של 6 מ"מ היא בטווח הטעות של מדידת א.ס. ולא הייתי רואה בזאת סימן מבשר רעות. בהתייחס לסרטן - כל גידול סרטני מתחיל בתא בודד אחד המתחיל לשגשג בפראות. ברור שבמצבים התחלתיים אין תסמינים "קלאסיים" ולכן התשובה על שאלתך היא חיובית. כדי שתשובתי לא תהיה מלחיצה הייתי ממליץ על מעקב כל 3 חודשים למען הסר ספק. רפואה שלמה וחג שמח.

מנהלי פורום האשה והרחם