מחזור חלש לאחר הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/08/2014 | 18:41 | מאת: ליבי

שלום אני בת 27 והשתמשתי בנובה רינג כשנתיים עד לפני כ 5 חודשים. לפני 5 חודשים הפסקתי את השימוש ומאס המחזור מגיע בזמן, בין 29-35 ימים אך הוא מאוד חלש, טיפטופים קטנים הנמשכים כשבוע ימים- רק תחתונית מספיקה. לפני השימוש בנובה רינג וגם במהלכה המחזור שלי היה כ4 עד 5 ימים אבל מחזור רגיל שמצריך שימוש בטמפון/ תחתונית. אני קצת דואגת כי ההרגשה היא כאילו אין לי מחזור ואני מאוד רוצה לנסות להיכנס להיריון בקרוב. האם זה נורמלי? והאם המחזור אמור לחזור להיות סדיר כמו בעבר כ4 עד 5 ימים ולא שבוע ימים?

ליבי שלום, התופעה שאת מתארת מוכרת ולא מדאיגה...במרבית המקרים. כדי לוודא שזהו אכן המצב אני ממליץ על: 1. בדיקת אולטרסאונד וגינלי לשלילת בעייה רחמית/שחלתית. 2. בדיקת פרופיל הורמונלי ביום 3-5 של המחזור לשלילת הפרעה הורמונלית. רפואה שלמה.

13/08/2014 | 21:21 | מאת: ליבי

13/08/2014 | 21:24 | מאת: ליבי

במידה ומדובר במקרה המוכר. האם המחזור צפוי לחזור למצבו הרגיל בהמשך?

ליבי שלום, בדר"כ זה נכון. אם לא יחזור לקדמותו תוך 3 חודשים מציע להבדק על ידי רופא נשים + אולטראסאונד. לבריאות

מנהלי פורום האשה והרחם