נערה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

27/06/2014 | 08:06 | מאת: אם בחרדה

שלום רב , בתי בת 14 ו 7 חוד' קבלה מחזור לפני שנה וחודשיים , בהתחלה המחזורים היו תקינים ולאחר מס' חודשים התחילו להשתבש , סבלה מדימומים כבדים וארוכים מאוד . כתוצאה מכך המליצו לה להשתמש בפרוגילוטון למשך שלושה חודשים ואחכ לעשות הפסקה , רופא אחר טוען שאין טעם רק בשלושה חודשים והיא צריכה טיפול של שנה רצופה , בנוסף טען שבגלולות כמו יאז יש פחות הורמונים מהפרוגילוטון ולדעתו הם עדיפות כטיפול בהסדרת הוסת , שאלותיי הן איזו תרופה בטוחה יותר מבחינת תופעות הלוואי המסוכנות כדוגמת קרישי הדם ? האם אכן להתחיל טיפול של שנה רצופה או שלושה חודשים ולהפסיק לראות האם המחזור הסתדר? ובמידה ונחליט על גלולות האם יש גלולה אם כמות נמוכה של הורמונים כדוגמת יאז שמומלצת יותר מבחינת בטיחות ?בברכה ושבת שלום אם מודאגת.

שלום אמא, ראשית אני ממליץ להנמיך את החרדה והלחץ גם לטובת בתך. התיאור שלך אופייני להרבה נערות והדברים נוטים להסתדר בסופו שדל דבר. לפני כל טיפול רצוי לבצע בדיקות ואני מקווה שבוצעו. מדובר בבדיקה פשוטה - בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ואולטראסאונד אגן קטן בגישה בטנית). אם בכל זאת טיפול הורמונלי - פרוגילוטון עדיף על גלולות מכל סוג שהוא. הייתי ממליץ על תקופת טיפול מוגבלת 3-6 חודשים והערכה חוזרת לאחר הפוגה בטיפול. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם