רחם שרירני

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

23/06/2014 | 15:22 | מאת: פנינה

שלום, ילדתי לפני 9.5 חודשים בניתוח קיסרי. לפני מס' חודשים עקב כאבי גב עשיתי CT ובמקרה ראו שיש לי שרירן ברחם. ביצעתי אולט' גניקולוגי שלא ראה שרירן מוגדר אלא רחם במרקם שרירני. ברצוני לציין שמאז שחזרתי לקבל מחזור אחרי הלידה יש דימום מוגבר עם קרישי דם, כמו כן המחזור אינו סדיר. בפעם האחרונה שקיבלתי מחזור, החודש, שבוע לפני כן החלו הפרשות חומות. ברצוני גם להוסיף שעשיתי בעבר מס' טיפולי פוריות ואולי זה מה שגרם להופעת שרירנים. רופא הנשים נתן לי מרשם של הקסאקפרון שאמור להפחית את הדימום, אך אני די חוששת לקחת את התרופה. שתי שאלות יש לי: 1. מה אומרות ההפרשות שהופיעו לפני המחזור? האם יש צורך לגשת לרופא נשים לבדיקה? 2. האם התרופה שהרופא רשם לי אינה מסוכנת? האם היא באמת יעילה? סליחה על אורך המייל ותודה מראש, פנינה

פנינה שלום, תשובתי תהיה קצרה יותר: 1. בהחלט יש צורך בפנייה לרופא נשים לשם הערכה. 2. התרופה באמת יעילה אולם אינה תחליף לבירור ואינה יכולה להיות טיפול קבוע. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם