דלקת?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/05/2014 | 23:39 | מאת: גאיה

אני בת חמש עשרה בזמן האחרון יש לי הפרשות צהובות/לבנות לפעמים מלוות בצבע ירקרק, ריח רע, ולפעמים בצבע לבן/שקוף ומרקם ג'לי. בנוסף בזמן האחרון מדיי פעם אני מרגישה כאבים באזור האגן או כנראה צוואר הרחם? האם זה סימן לדלקת בצוואר הרחם? או שזה יכול להיות משהו אחר? זה מסוכן? עלולות להיות הסתבכויות?( קראתי שיכול להתפתח לסרטן חלילה) מהו הטיפול? תוך כמה זמן זה עובר?

גאיה היקרה, הפרשות נרתיקיות ככלל יהיו נחלתך כמעט כל חייך. עם זאת, רק חלק קטן מההפרשות קשור במחלה ובמרבית מקרי המחלה יש תסמינים נוספים כגון גרד, צריבה, עקצוץ, אדמומיות ועוד. בנוסף, מרבית המקרים הם נחלת נשים המקיימות יחסי-מין. להקטנת הסיכון לסרטן צואר הרחם יש מקום לשקול חיסון לוירוס הפפילומה. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקה אצל רופא נשים. יום טוב.

מנהלי פורום האשה והרחם