ציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/05/2014 | 07:41 | מאת: עדי

מה הם הסיבות להיווצרות ציסטה בשחלה? האם גודלה יכול להעיד על משהו? האם לאחר ביצוע בדיקת הדם ניתן לדעת בוודאות את סוגה או שנדרש מעקב של חודשים? תודה

עדי שלום, דיון על סיבות הווצרותה של ציסטה שחלתית הוא ארוך ומייגע ולא בטוח שזה המקום לדיון. בקצרה - ציסטה יכולה להיות שפירה (לא סרטן) או ממאירה (סרטן). ציסטות שפירות (לא סרטניות) יכולות להיות על רקע פונקציונלי (תגובה לגירוי הורמונלי כמו ציסטה פוליקולרית או ציסטת גופיף צהוב) או גידול שפיר (ציסטה אנדומטריוטית או ציסטת דרמואיד). בדיקת רופא + אולטראסאונד + בדיקת סמנים בדם יכולה לחזות את אופי הציסטה ולכוון לטיפול הנכון. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם