ציסטה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

30/04/2014 | 23:09 | מאת: אני

שלום, ילדתי לפני שלושה חודשים. נמצאת בחבילה השניה של מיקרולוט. לאחרונה הבטן קצת גדלה לי... מבדיקה אצל רופאת הנשים היום התברר כי יש לי ציסטה בשחלה השמאלית בגודל 5 ס"מ. לפני חודש וחצי בבדיקה לאחר הלידה היא לא היתה קיימת. שתי שאלות: האם הציסטה יכולה להיווצר בגלל הגלולות, לא נראה לי שהגוף שלי הגיב אליהן טוב (דימומים רבים)? הרופאה אמרה כי הציסטה נראית שפירה ובכל זאת שלחה אותי לעשות בדיקת דם ca125. להבנתי שולחים לבדיקה זו כאשר הציסטה לא מלאה כולה במים ותפקידה לאתר חו''ח תאים סרטניים. אשמח להסבר קצר בנושא. בנוסף, קיבלתי הפניה לדופלר אגן. תודה.

שלום לאני, ראשית, כל שהומלץ לך נכון וראוי. ציסטה שחלתית לאחר לידה או עם נטילת גלולות המכילות רק פרוגסטרון (מיקרולוט, סרזט)היא תופעה שכיחה. נכון, בדיקת CA125 ודופלר אגן משמשים את הרופא לחיזוי אופי הציסטה ונבדקים יותר מהטעם של הרגעת המטופלת (והרופא) ולשם מעקב. אם הציסטה אינה גורמת לכאב, גדלה במהירות או משנה את מראיה - אין צורך בדבר פרט למעקב. היא תעלם בהמשך כשתתחילי בנטילת גלולות רגילות לאחר סיום תקופת ההנקה. שבת שלום.

מנהלי פורום האשה והרחם