דקפפטיל ואיחור מחזור

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

22/04/2014 | 08:00 | מאת: שיר

קיבלתי זריקה של decapeptyl CR ביום ה21 למחזור לצמצום מיומות ברחם לפני ניתוח. המחזור אמור היה להופיע ביום ה28 ועדיין לא הופיע- מאחר 4 ימים . בנתיים אני חשה נפיחות גדולה בבטן האם המצב תקין לאיחור במחזור לאחר הזריקה הראשונה?. וכמה איחור נחשב סביר לפני פנייה לרופא?

שיר שלום, המידע בתשובתי היה צריך להנתן לך על ידי הרופא המטפל שלך לפני בחירת הטיפול. דקפפטיל הוא אנטי-הורמון הנוגד את פעילות ההורמונים שגופך מייצר במטרה לחסום את גירוי צמיחת המיומות על ידי הורמונים אלה. ב"איה מדיקל" נהוג לטפל בדקפפטיל במקרים כאלה רק אם הכוונה היא להסיר את המיומות בלבד ולא כריתת רחם. פעילות הדקפפטיל הינה ממושכת ואמורה ל"העלים" את הוסת בתקופת השפעת התרופה. פעילות זאת יכולה להמשך מספר שבועות. בתקופה זו את עלולה לחוש גלי חום והזעה, דופק מואץ, יובש נרתיקי, שינויי מצב רוח ועוד תסמינים המוכרים בגיל המעבר. זהו "המחיר" שעלייך לשלם בתמורה לטיפול. מאחל לך הצלחה בניתוח.

מנהלי פורום האשה והרחם