פוליפ וממאירות לפי גיל

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/03/2014 | 19:14 | מאת: ספיר

הי, מאיזה גיל זה גיל הבלות? הממיארות בפוליפ עולה אם הגיל? כלומר משנה אם פוליפ נמצא בבת 25 לעומת בבת 40? קראתי על זה ולא הבנתי למה הגיל משחק תפקיד.

שלום ספיר גיל הבלות מוגדר כגיל שבו הפסיקו השחלות לבייץ וליצור מחזוריות של יצור אסטרוגן ופרוגסטרון,כך שהמחזור החודש פוסק והאשה מפסיקה לקבל ווסת .(מנו=ווסת ,פאוזה=הפסקה ).הסכון לממאירות בפוליפ רחמי עולה עם הגיל.אין זה אומר שכל פוליפ הוא סרטני אך בהוואה לפוליפ בגיל צעיר ,אכן סכון לממאירות עולה.בכל מקרה כריתת פוליפ מומלצת לדעתי בכל גיל . רק בריאות

מנהלי פורום האשה והרחם