אשמח לחוות דעתך

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/03/2014 | 20:00 | מאת: אנונימית

הי, אם יש חשד לפולפיפ רחמי בבתולה, האם אתה בעד היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית? יש לציין שרוב הרופאים סבורים שזה גידול שאינו ממאיר ועל כן הדעות חלוקות אם להסיר או לא. כמו כן כמובן אם יש דימום זה פוגע באיכות החיים. אז בהנחה שהיה דימום ועל כן ניגשתי להיבדק ואז בא.ס בטני יש חשד וכעת אין דימומים יש טעם להסיר?- הבנתי שזו פרוצידורה בעייתית למי שבתולה. שאלה נוספת: מאז שהחלה לי הבעיה אני כל הזמן חלשה אז נכון שביצעתי בדיקת דם מיד כשהיה דימום ויצאתי אנמית עקב מחסור בברזל אך אין זה קשור לבעיה ( גם הרופא סבור כך)שכן לא ייתכן שאחרי 4 ימי דימום בין וסתי אהיה אנמית כתוצאה מכך ואם אני אנמית מקודם אז למה רגשתי מצויין לפני שהחלה הבעיה. לכן שאלתי, אם יש קשר לפוליפ או שיש בעיה אחרת ברחם? תודה רבה וחג פורים שמח,

שלום לאנונימית, אבחנת פוליפ רחמי באולטראסאונד בטני אינה מדויקת. אני הייתי ממליץ, בשל בתולייך, לא לבצע כרגע היסטרוסקופיה אלא מעקב בלבד. אם יהיה רושם שהממצא גדל, חשיבות ההיסטרוסקופיה גדלה על חשבון בתולייך. יש סיבות רבות לאנמיה וסיבות רבות אף יותר לתחושת חולשה. אני סבור שאצלך אין קשר בין אלה ובין הפוליפ. המשיכי במעקב אולטראסאונד ביטני (כי זה כל מה שיש בינתיים). רפואה שלמה.

14/03/2014 | 02:42 | מאת: אנונימית

מנהלי פורום האשה והרחם