כאבי בטן תחתונה צד שמאל

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/03/2014 | 21:25 | מאת: אלה

שלום, אני בת 28, מנסה להרות כשנה. מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות. בשנים האחרונות אני סובלת לסירוגין מכאבים קלים (אי נוחות) בבטן התחתונה בצד שמאל. הכאב בא והולך, ללא קשר למחזור החודשי. לפעמים מופיע לשבוע ונעלם ל-3 חודשים. רוב הזמן אין כאבים ולפעמים אני חושבת שזה קשור למתח נפשי. עברתי אינספור בדיקות גניקולוגיות ידניות ואולטראסאונד, כולן תקינות. מלמבד זאת אין לי שום תסמינים (כאבי מחזור קלים, מחזור קל, אין היסטוריה משפחתית). האם זה יכול להיות אנדומטריוזיס? מה זה יכול להיות?

אלה שלום, רבות מיני-ספור הן הסיבות לכאב בטן תחתונה בנשים. דווקא אנדומטריוזיס ממנו את מוטרדת לא נשמע מתאים שכן באופן טיפוסי כאבי אנדומטריוזיס קשורים יותר לימי הוסת. מאחר שלטענתך יש לך שחלות פוליציסטיות, ייתכן ומדובר בזרימת דם מוגברת וגודש כלי דם אגניים בשל השחלות המוגדלות (זאת הערכה לא אבחנתית ולא ודאית כמובן). בכל מקרה אני מתרשם מעוצמת אי נוחות די נמוכה וייתכן שלא כדאי לעשות יותר מדי לשם בירור שכן עלולים להגרר להתערבויות פולשניות. אני מזמין אותך לחפש את המאמר שכתבתי על שחלות פוליציסטיות. חפשי בגוגל. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם