עיכוב משמעותי בקבלת וסת

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/11/2019 | 10:51 | מאת: אורטל

שלום רב אני שבעה וחצי חודשים לאחר לידה. אמנם עדיין מניקה, אך מדובר בהנקה מעטה מאוד כרגע (יונק רק במהלך השינה וגם זה פעם פעמיים ביממה) מזה כבר חודש. עדיין לא קיבלתי וסת ומרגיש גם שאין שום זכר להגעתו. עד איזה שלב זה תקין? האם מומלץ ללכת לרופא לבדוק ? לציין שברקע יש לי רק שחלה אחת פונקציונלית (שחלה מימין הוסרה בינקות בגלל ציסטה גדולה שהיתה) יתכן ואזלו לי הביציות? :( תודה רבה!

שלום רב, באופן הכי פרקטי ניתן לומר - מה זה משנה כרגע? את מניקה והמצב אינו גורם לך הפרעות או מועקות, אז מה הלחץ? בדר"כ הוסת חוזרת תוך כדי הנקה אולם המצב יכול להמשך כל עוד את מניקה. אם הנושא אכן מציק - הפסיקי הנקה ועקבי כחודשיים לאחר מכן. כמובן שבדיקה אצל רופא היא תמיד מומלצת. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם