התלבטות לגבי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/07/2019 | 06:31 | מאת: תמי

שלום, אני בת 49. שנים עברתי בדיקות פאפ שהיו תקינות. לפני 7 חודשים בעקבות בדיקת פאפ לא תקינה עברתי קונוסלופיה וקוניזציה. בשתי הבדיקות נמצא וירוס פפילומה זן 16 וכן תאים טרום סרטניים מסוג אדנומה קרציומה. המלצת הרופאה היא על כריתת רחם. בגלל ההיסוס שלי לגבי ניתוח זה זומנתי למעקב בעוד 4 חודשים. שאלתי, האם ממצאים אלו יכולים להישתנות בבדיקה הבאה,כלומר,הגוף יכול להתגבר על הוירוס,ואקבל תוצאה תקינה גם ללא תאים טרום סרטניים? שאלה נוספת,תוך כמה זמן תאים טרום סרטניים יכולים להפוך לסרטניים. האם מעקב של כל 4 חודשים יכול להיות זיהוי מוקדם? בתודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, וירוס פפילומה 16 הוא וירוס בדרגת סיכון גבוהה להתפתחות מצבים טרום-ממאירים. כיום יש טיפולים משמרי רחם במצים אלה - ביצוע קוניזציה קרי, הסרת מקטע בצורת חרוט מצואר הרחם ששם הוירוס ״מתנחל״. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם