ציסטה נרתיקית בהריון

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/10/2017 | 00:27 | מאת: דנה

שלום רב, שבוע 23 אחרי טיפולי ivf לפני כחודש התגלתה ציסטה בנרתיק בגודל של 3 ס'מ שלהערכתי גדלה מאוד בשבוע האחרון. מלבד התחושה הלא נעימה והמציקה בזמן עמידה והליכה אני מאוד מוטרדת ויש לי מס' שאלות. 1. האם קיימת הפרעה ללידה 2. האם מומלץ להסירה ואיך ניקוז/כריתה 3. מה הסיכונים וההשלכות של ניקוז/כריתה במהלך הריון 4. כיצד ניתן לדעת אם הציסטה מוגלתית 5. מה הסיכויים שיכול להיווצר זיהום אם לא אסיר אותה ואן כן אשמח למענה תודה רבה

דנה שלום, במרבית המקרים הציסטה אינה מפריעה ללידה ולכן אין סיבה להתערבות כלשהי במהלך ההריון. אם יש כאבים או אודם ניכר סביבה כביטוי לתהליך זיהומי/דלקתי פעיל כדאי לשקול התערבות. אני חושב שבמספר משפטים קטן זה יש את התשובות לכל השאלות ששאלת. רפואה שלמה.

15/10/2017 | 13:51 | מאת: דנה

תודה רבה רבה לך שבוע טוב

מנהלי פורום האשה והרחם