בעיית עור מציקה ביותר

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער

12/04/2011 | 09:40 | מאת: ענת

ביתי בת שנה וחצי וכבר שלושה חודשים סובלת מגירוי בעור בעיקר סביב הפה( היא לוקחת מוצץ)והסנטר אבל גם בצוואר בעורף ומאחורי האוזניים. תחילה רופאת המשפחה נתנה אלוקום(משחה סטרואידית די חזקה) הגירוי עבר וחזר.אח"כ רשמה אפלומיצין. כשהמצב החמיר והגירוי התפתח לפצע מוגלתי הלכנו לרופאת עור מומחית שרשמה פוסידין. במקביל אנחנו מורחים אקווה קרם ללחות לפעמים ג'ל קלנדולה וכלום לא עוזר. הילדה סובלת מאוד ולא ישנה בלילות מרוב גירוד בכי וכאב. מה עושים?

ענת שלום, הטיפול הקונבנציונלי בבעיות עור הוא בדרך כלל סימפטומטי ואינו פותר את שורש הבעיה. המשחות הסטראידיוליות יכולות להעלים לזמן מה את הסימפטום אך ברוב המקרים אנו רואים הישנות או החמרה של הבעיה לאחר תקופה. טיפול נכון בביתך צריך לעלול איבחון מקיף והבנה של מקור הבעיה וטיפול מעמיק בשורש הבעיה. הטיפול במיוחד בגיל זה הוא לעיתים מאוד פשוט וקצר והוא פותר את הסבל החוזר הזה מהשורש שלו. אני ממליץ לפנות למטפל מוסמך לטיפול בילדים ברפואה סינית, נטורופתיה, הומיאופתיה או פרחי באך, אשמח לסייע לך למצוא מטפל טוב באיזור מגורייך, בהצלחה, אסף מור www.AssafMor.com 0522546880

מנהלי פורום רפואה משלימה לתינוקות, ילדים ונוער