האם הטיפול יעיל בטיפול בהפרעת טורדנות כפייתית-OCD

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

08/11/2005 | 13:00 | מאת: Ariel

וזאת לאחר שאיננני מגיב לשום תרופה פסיכיאטרית שלקחתי. גם טיפולי רפלקסולוגיה ושיאצו לא סייעו במאומה.

08/11/2005 | 21:43 | מאת: ליאור טל

שלום אריאל, הפרעה טורדנית כפייתית ( Obsessive Compulsive Disorder - OCD ) היא סוג של הפרעת חרדה, אשר מתבטאת במחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות. המחשבות הטורדניות חודרות להכרה של האדם וגורמות לו סבל. הוא לא מצליח להשתחרר מהן למרות שהוא מכיר בכך שהן לא באות מבחוץ אלא הן תוצר מחשבתו שלו. ההתנהגויות מכוונות להקל על החרדה שמעוררות המחשבות, הן בעלות אופי כפייתי ו/או טקסי ומלוות בתחושה שאין עליהן שליטה. להפרעה הכפייתית יש דרגות חומרה שונות. בשיטת IPEC ניתן לטפל בבעיה ולהפחית את הסבל וההפרעות הנובעים מהמחשבות הטורדניות והמעשים הכפייתיים, בצורה משמעותית עד לחלוטין. היתרון בשיטת טיפול זו, הוא ביכולת לברר דרך מבחן השרירים, (טכניקה אבחנתית שתוכל לקרוא עליה באתר IPEC.CO.IL ) את הגורמים והסיבות הלא מודעים, לחוסר האיזון הרגשי ולחרדה שהם הבסיס להפרעה, ולטפל בשורש שלהם, במקביל להקניית כלים להתמודדות מיידית עם הקושי. אני ממליץ לך להתקשר למטפל אייפק, עם נסיון בטיפולים רגשיים וב- OCD , באזור מגורייך, לפי הרשימה שבאתר אייפק ישראל. מאחל לך בריאות, ליאור טל

22/08/2007 | 23:51 | מאת: יאירה

שלום, הייתי מעוניינת לדעת, האם קיימת דרך אלטרנטיבית, או שיטות יעילות, לטיפול בטורדנות כפייתית

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק