האם יש תמיכה מחקרית לגבי מבדק שריר?

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

16/05/2014 | 13:08 | מאת: אשר

שלום, אני מתעניין וסקרן לגבי שיטת איפק. מעניין אותי לדעת על מה נתמכת בדיקת השריר. 1. האם יש מחקרים בנושא? ברור לי שכמו שיש מכונת אמת שבודקת את התגובות הפיזיולוגיות של הגוף ומזהה אמת ושקר, כך יכולה לעבוד בדיקת שריר ( שתזהה אם השריר מתחזק או נחלש). אבל ... נכון שאפשר לבדוק את השריר כאשר השאלות הם סוג של גירוי למנגנון האוטומטי הישרדותי והלא חושב של האדם. למשל, שאלה כמו : האם נחש מפחיד אותך..? זו שאלה פשוטה שמבדק השריר יכול לבדוק. כי זו שאלה שהגוף , החלק ההישרדותי שלו מגיב לנחש בצורה אוטומטית. אין כאן מחשבה.. הגוף פשוט מגיב , ואת התגובה הזאת אפשר יהיה לזהות במבחן השריר. אבל מה לגבי שאלות שמצריכות חשיבה? שאלות שהם לא גרוי לחלק ההישרדותי של האדם. שאלות שפונות לחלק החושב שלנו.. שאלות כמו : * "בכמה מרידיאנים צריך לטפל? " בעוד שיכול להיות שהאדם הנבדק בכלל אין לו שום מושג מה זה מרידיאנים. וגם אם הוא היה מבין מה זה מרידיאנים . זו שאלה של מחשבה ולא שאלה של תגובה אוטומטית , זו לא שאלה שהיא מהוה גרוי לחלק ההישרדותי של האדם. זו לא שאלה שאפשר יהיה לקבל ממנה תשובה דרך מכונת אמת למשל. כמו שלגבי שאלה מורכבת במתמתיקה אי אפשר לקבל תשובה דרך מכונת אמת ( או מבדק שריר) , כך לגבי כול שאלה של חשיבה . אז השאלה שלי בעצם היא : האם יש מחקרים (היכן?? ) שבדקו את כול נושא מבדק השריר במובן המורחב שלו . תודה.

אשר שלום לך, התענינות חקרנות וסקרנות הינן מהתכונות המוערכות ביותר על ידי..(מכיר זאת מקרוב...) אני חושש שלהתיחס ובהרחבה לכל חלק של המכתב שכתבת ניזדקק לזמן ארוך במיוחד ויתכן שגם הוא לא יספיק או ויספק. על כן אנסה ממש בקליפת אגוז להבזיק לך את גישתי ומיטב ידיעתי לגבי הנושא והדברים שהעלית, כאמור. מה זה מחקר? איך חוקרים אנרגיות? איך חוקרים טיפול? איך חוקרים ומשווים מטופלים? איך בוחנים הצלחה? כמה מטופלים זה מרצה את המבקשים לחקור או להיזון מתוצאותיו? מה חוקרים? איך מכמתים תוצאות? באיזה כלים? באיזו מעבדה? להמשיך? אני מניח שמתוך כל השאלות הללו תוכל להבין את התשובה. ואם גם מה שהעלה ולא פורט בנ"ל לא מספיק או מספק אז מתקיימת שאלת השאלות - מי יממן את הדבר הלא מובן הנ"ל, ועבור מי ולשם מה...ו..זה עדיין, רק חלק מהענין. מבחן שרירים אינו מכונת אמת על פי הקונוטציות המיידיות שלה.(אני מציע מאד להזהר עם ההקבלה הזו הגם שהנטיה לכך מאד ברורה..) זוהי טכניקת איבחון למטרות טיפול, בלבד. לגבי ענין המרידיאנים שהעלת, זו באמת אחת הטכניקות שלנו בטיפול ויש השואלים זאת כך ויש השואלים זאת אחרת,ומקבלים את התשובה לכך- ובהתאם לה - מתקיים הטיפול בפועל. לגבי החלוקה מה אפשר או אי אפשר לשאול אני חושש שהחלוקה שביקשת לעשות בענין חשיבה או אי חשיבה, עלולה לגרום לך לפספס את העיקר והמהות של השיטה ואת הגישה הטיפולית בכללותה. מדובר בנושא מורכב ומרתק וככל שזה מענין אותך, אני מניח שחלק מזה לפחות - תוכל למצא ברשת. בכל מקרה מתמטיקה - אינה חלק מתחום הטיפול והאיבחון אבל הגישה אליה/ הפחד/החרדה (ככל שיש) - כלפיה - בהחלט ברות טיפול. מקווה שהצלחתי להאיר את עיניך הגם שאולי דווקא עוררתי את סקרנותך, חלף - את ההיפך. אני מאחל לך רק טוב ובריאות מצוינת וכמובן - שבוע ניפלא אבישי מגל מומחה בטיפול אייפק

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק