צפצופים באוזניים ורגישות לרעש

דיון מתוך פורום  טיפול בשיטת אייפק

06/10/2011 | 15:24 | מאת: זיו

שלום, אני חייל משוחרר במהלך הצבא עבדתי עם רעש ובעקבות כך הופיעו אצלי צפצופים באוזניים ורגישות לרעש, רגישות לרעש מתבטאת בזה שכל הרעשים היומיומיים כגון: רעש של מכוניות, מזגנים ואוטובוסים נשמעים לי חזקים ובלתי נסבלים. השאלה אם שיטת אייפק יכולה לעזור במקרים כאלה, ובמיוחד אם מדובר בנזק של מערכת העצבים באוזן. שוב אני לא יודע אם הבעיה נפשית, אבל בהנחה והבעיה פיסית לחלוטין, איך שיטת אייפק יכולה לסייעה? קראתי שתאי עצב באוזן לא מתחדשים. מחכה לתשובתך.

זיו שלום, ראשית לכל אני מקווה כי נבדקת על ידי רופא מומחה וכי אתה נמצא במעקב רפואי שוטף. ממה שתארת קשה להבין מה בדיוק הנזק שנגרם לך והאם היו לך "ענינים" כלשהם במערכת השמיעה,טרם החשיפה שתיארת. ככלל, בשיטת איפק, איננו מתיימרים לעשות "יש מאין". יחד עם זאת בהחלט ניתן לבחון את האפשרות לעזור לך בכל ההשלכות האחרות מכך. למשל, איך להתמודד עם הסימפטומים והקשיים הנגרמים בעטיים. אפשר לנסות לעזור לך גם בנושא הויסות החושי. בכל מקרה לא ניתן להשיב במדויק וביתר פירוט ללא בירור יסודי ואיבחון מסודר. ככל שברצונך בכך, תוכל להיכנס לרשימת מטפלי אייפק באתר דוקטורס או באתר "עמותת מטפלי אייפק בישראל" בכתובת. ו http://www.amutat-ipec.co.il/, לבחור לך מטפל באיזור מגוריך. בברכת שנה טובה ובריאות טובה, אבישי מגל – מטפל אייפק מומחה

מנהל פורום טיפול בשיטת אייפק